16 Mayıs 2017 Salı

Ispanya Gezi Rehberi Part 1

Tüm erasmus öğrencilerinin planladığı, hayalini kurduğu, erasmusu zevkli kılan nedir sorusunun cevabı tabi ki gezmek, yeni yerler, yeni şehirler keşfetmek ve tabi ki yeni insanlar ile etkileşim kurmaktır. Avrupa'da doğru zamanlama ve doğru bir planlama ekonomik bi şekilde kimseden yardım talep etmeden kendi gezi turunuzu planlayıp gerçekleştirebilirsiniz. Bu makalemde sizlere kendim için oluşturduğum geniş bi Ispanya gezisi planlamamdan bahsedeceğim. Ispanya da havayolu, demiryolu, karayolu ulaşımın her türlüsü mevcut... Bunları bütçenize uygun bi şekilde seçerek ekonomik bi plan oluşturabilirsiniz. İster arkadaşlarınızla grup halinde gezin ister tek başınıza... Diğer yazılarımda da belirttiğim gibi ben kuzey İspanya'da Oviedo kentinde yaşıyorum... Ve çıkış noktam Oviedo. Gezi planımda Bilbao, Barcelona, Valencia, Malaga, Seville, Granada ve son durak olarak Madrid olacak. Size kısaca maddeler halinde ulaşım ve konaklama masrafları listemi açıklayacağım.

ULAŞIM
I) Oviedo—>Bilbao [Otobüs (ALSA) 10€]
II) Bilbao—>Barcelona [Uçuş (VUELING) 14€]
III) Barcelona—>Valencia [Otobüs (ALSA) 9€]
IV) Valencia—>Malaga [Otobüs (ALSA) 8€]
V) Malaga—>Sevilla [Otobüs (ALSA) 5€]
VI) Sevilla—>Granada [Otobüs (ALSA) 9€]
VII) Granada—>Madrid[Otobüs (ALSA)15€]

Dipnot: ALSA, otobüs firması ve Vueling havayolu şirketidir. Otobüs biletleri yolculuk tarihinden 3 hafta öncesi için geçerli olup yakın tarih için standart değildir.

KONAKLAMA

Ben sadece Barcelona, Seville ve Madrid için konaklama planladım ve vereceğim fiyatlar tek gecelik olup planlanan tarihlere göre değişiklik gösterebilir.
Kış mevsiminde konaklama fiyatları bu vereceğim fiyatların yarısı oranında düşük olabiliyor.

I) Barcelona; Center Ramblas Youth Hostel free breakfast imkanı sunup tek gece için 13,5€ fiyat veriyor.

II) Sevilla; Babel Youth Hostel tek gece için 10€ fiyat veriyor.

III) Madrid; Motion Chueca Hostel Free breakfast imkanı ile tek gece için 15€ fiyat veriyor...

Böylelikle bu gezi planı bana ulaşım ve konaklama dahil 138€ ya mal oluyor. 7 şehir 10 gün 138€ mayıs ayı yaz mevsimi dikkate alındığında gayet ekonomik bi fiyat.

Konaklama işlemlerini booking.com ve hostelworld.com adreslerinden yaptım.
Hostel seçimlerinizi yaparken, hostelin konumu, güvenliği, temizliği ve kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak yapmanızda fayda var.

Gezi planlama konusunda söyleyebikeceklerim şimdilik bunlar. Bunun dışında dile getirmediğim, unuttuğum ve sizin kafanızda soru işareti bulunan konuları yorum atabileceğiniz gibi bana;

Facebook/RedApple9331
Instagram/mevlut1s1k
Twitter/mevlut1s1k
Whatsapp/ +90 (545) 697 5728
E-posta/ imevlid@gmail.com
Yollarından da ulaşabilirsiniz...