7 Aralık 2017 Perşembe

İspanya Gezi Rehberi Part 2: Bilbao City



İnsan doğar, büyür ve ölür. Uzun veya kısa da olsa insan yaşar. Mühim olan şu kısacık ömrünüze kocaman anılar, hatıralar, anlar sığdırabilmektir. Bu defa size büyük hatıralar toplayarak döndüğüm ülkeyi özlem ve hasretle anımsayarak yazıyorum.
Evet! Sizleri de kattığım bu macera sona erdi :(
En son yazımda bir seyehat planı çıkarmıştım. İçine tüm İspanya'yı kattığım bu planı gerçekleştirdim ve Türkiyeye döndüm. Bundan sonrasında gezdiğim, gördüğüm, yaşadığım ne varsa sizinle paylaşmaya devam edeceğim.
İlk durağım "Bilbao City"
Atlantik Okyanusu'nun Biskay körfezi kıyısı boyunca Nervion River boyunca yerleşmiş Kuzey İspanya şehri olan Bilbao!

Tarih 6 Mayıs... Saat 8.45 de 10,5 eur ya aldığım Alsa biletimle 7 numaralı koltukta Oviedo'dan Bilbao ya doğru başladı yolculuğum :) Yaklaşık 6 saatlik aşırı yormayan hatta keyifli diyebileceğim bir otobüs yolculuğunun ardından Bilbao'ya ayakbastım. Oviedo-Bilbao arası yaklaşık 300 km olmasına rağmen yolculuk süresi normalin üzerinde sürdü. Bunun sebebi İspanya'nın kuzeyi tıpkı bizim Karadeniz Bölgesi gibi dağlık ve yeşili bol bi coğrafyaya sahip. Tarihi mekanları, mimarisi, günlük yaşantısı ile İspanyol sıcaklığında küçük bir şehir izlenimi bırakıyor ilk bakışta. Otobüs istasyonundan aşağı doğru yol boyunca ilerlerseniz Bilbao'da görmeniz gereken bir çok mekanı yapıyı yorulmadan görme şansınız var.
Şehirde ben toplam yaklaşık 5 saat geçirdim ve bu süre gayet idealdi şehri tanımak için. Kısa süre durmamın sebebi aynı gün Bilbao Airport'dan Barcelona'ya uçuşumun olmasıydı. Şehrin gözde mekanını anlatmaya başlayacak olursam;
Guggenheim Museum
Tıpkı kıvrılınca daha çok yük taşıyabilen bir kâğıt gibi, müzenin duvarları da ağırlığını taşıyabilmesi için kıvrımlı bir yapıdadır. Tek özelliği titanyum bir yapı olmasıdır. Aslına bakarsanız bilbao boş bir şehir. Yani özellikle para harcayıp mutlaka gidin diyebileceğim bir yer değil. 5 saat vakit ayırmıştım ve bu zaman bana çok bile geldi. 1-2 saatte şehri anlarsınız. Ben neden gittim peki çümkü Bilbao-Barcelona uçuşu ucuzdu yol üstü uğrayıp göreyim dedim.


Bilbao City hakkında benim anlatacaklarım bu kadar. Bir sonraki yayınım Barcelona olacaktır. 
Merak ettiğiniz, aklınıza takılan soruları yorum yapacağınız gibi bana;
imevlid@gmail.com

Instagram: mevlut1s1k
facebook: redApple9331

Whatsapp: +90 (545) 6975728 yollarından da ulaşabilirsiniz.