6 Ocak 2018 Cumartesi

BARCELONA..! (Més que un ciudad)

Bir şehirden daha fazlası... Barcelona... Kalbimi bıraktığım şehir... Ne kelam yetiyor anlatmaya ne de kalem...

    İlk durağım olan Bilbao'dan sonraki durağım Barcelona oldu. Bilbao-Barcelona uçuşumu Vueling firması ile 13eur ya yaptım. Bilbao şehir merkezinden airporta servisler mevcut(1.55eur). Barcelona el prat airporta akşam saatlerinde iniş yaptım. ve şehir merkezi 'plaça cataluña' ya servisle gidilebileceği gibi metro da seçenekler arasında. Ama şehire yabancıysanız ve duraklarda değişiklik yaparken kaybolurum endişesi var ise otobüsle gitmenizi tavsiye ederim...
 
     Konaklama konusunda Youth Babel Hostel'de konakladım. Gayet nezih samimi güvenilir ve temiz bir ortamı vardı. Konumu açısındanda gayet güzel bi lokasyona sahip şirin bir hosteldi.

     Barcelona'da ilk gün;

Plaça Cataluña dan başlayım şehrin yukarısına doğru ilerlediğinizde ilk olarak karşınıza Casa Batllo çıkacaktır. Dışarıdan bakıldığında şirin fevkalade mimarisi ile eşsiz fotoğraflar çekilebilirsiniz. İçinde ne var ne yok bilmiyorum açıkçası merak da etmedim hiç. Pahalı bi giriş ücreti vardı ve ilgimi çekmediğinden girmedim. Sonrasında aynı güzergah da yol boyunca ilerdiğinizde bir diğer şirin yapı olan Casa Mila yı göreceksinizdir. Özel gün indirimleri dışında yine bir ücrete tabii bir müzedir.
Sonraki durağım, devasa göz alıcı yapısı, insanı kendine hayran bırakan mimarisi ve bi türlü tamamlanamayan inşaatı ile Sagrada Familia oldu. İnşaatı 1883 yılında başlamış ama mimarı Antoni Gaudinin ölmesiyle yıllardır tamamlanamıyor (biraz da mimara duyulan saygıdan olsa gerek).

Günün ilerleyen saatlerinde yolum ilginç, komik ve devasa yapısıyla dikkat çeken Torre Agbar oldu :)
Sonunda tüm erasmus hayatımın tek gözdesi "La Barcelonata..!" Denizi, güneşi, kumu kısacası taşı toprağı altın memleket Barcelona'nın gözde mekanı Barceloneta plajı... Temizliği, cıvıltısı, hareketliliği, samimiyetiyle kendine hayran bırakan mekan... Elinizi kolonuzu sallaya sallaya özgürce herhangi bi ücret ödemeden rahatça ziyaret edip eğlenebileceğiniz bir mekandır. Kendinizi akdenizin sıcaklığına bırakabileceğiniz bir ortam. Cümle cümle anlatılır da bitmez :)

Ardından tüm bu yorgunlukla kendimi sokaklara attım kayboldum adeta ve size o sokaklarda kaybolmayı tavsiye ederim. Las Ramblas'da hiç umursamadan dilediğinizi aklınıza gelen herşeyi yapın. çünkü yaptıklarımızdan pişman olmayız ve aklımız yapmadıklarımız da kalır :)))

Gece hayatına gelecek olursak;
Renkli, hareketli, tempolu hayran kalacağınız sıcaklığıyla Barcelona geceleri... Size şuraya buraya gidin diye tek tek mekan saymayacağım. Tek önereceğim mekan var ise o da OPIUM... Barcelona'ya gidip de OPIUM'a girmemek gibi bi hataya düşerseniz sonradan büyük bir pişmanlık içine düşeceğinizden eminim. Buradan isteyip de gidemeyen çok kıymetli dostuma sevgilerimi iletiyorum :) Evet Barcelona'da gece hayatı OPIUM'dan sorulur. Kısa ve net OPIUM'a gidin :))


      Barcelona'da ikinci gün;

Günün aydınlanması ile hostelde yaptığım kahvaltının ardından düştüm yine yollara... Çok tavsiye edilen mutlaka gitmelisin diye ısrar edilen ve hiç memnun kalmadığım sevemediğim Park Güell'e doğru yola koyuldum. Yani adından da anlaşılacağı üzere yeşili bol, oldukça fazla turist çeken içinde tablalı satıcıların olduğu belediye parkı gibi bi mekan. Mekanın tek gözde yeri geniş bi balkon o kısma geçmek de ücretli. Keşke gitmeseydim dediğim bi yer. Zaten beğenmeyip tekrar o hayran kaldığım Barcelona sahiline gittim. Bu arada Plaça Cataluña dan metro ile gitmenizi tavsiye ederim ve bi dipnot daha park güell yüksek tepe biyer ve yokuş tırmanıyorsunuz eğer yürüyen merdivenlerden haberdar değilseniz benim gibi :)

Barcelona için size tavsiyem, olabildiğince uzun süre kalın o şehri gezmeyin yaşayın,...Sokakların kaybolun, mecbur kalmadıkça toplu taşıma kullanmayın yürüyün inanın bütün o yorgunluk buna değecektir. Ve yine ısrarla söylüyorum OPIUM'A gidin :) Sonrasındaki pişmanlık insana düğünümü OPIUM da yapacam hayalleri kurduruyor :D

Barcelona anlatmakla bitecek değil... Ama şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Merak ettiklerinizi yorum yapabileceğiniz gibi bana

Whatsapp : +90 (545)697 5728
Instagram : mevlut1s1k
Facebook : redApple9331      yollarından da ulaşabilirsiniz.