21 Mart 2018 Çarşamba

Valencia


Akdeniz esintilerinin insanı okşadığı bir İspanya şehri. Tabiatı, şehir yaşantısı ve insanı ile bir Akdeniz'li olarak kendimi evimde hissettiğim şehir. Valencia, yüz ölçümü ile küçük olsa da barındırdığı doğal ve kültürel zenginlikler ile mutlaka gidilip görülmesi keşfedilmesi gereken bir şehir



   Barcelona Estacion del Nord'den Alsa otobüs firması ile öğle vakitlerinde büyük anılar katarak veda ettim Barcelona'ya. Yaklaşık 10 saat süren otobüs yolculuğundaBarcelona yorgunluğumu fazlasıyla attıktan sonra gece yarısı saat 00.30 sularında Valencia'ya ayak bastım. Otobüs istasyonu şehir merkezine uzak mesafede olsa da yürüyüş yapmayı seviyorsanız yaklaşık 45-50 dk yürüyerek şehir merkezine varabilirsiniz. Konaklama ücreti 7,5-25 eur arasında değişiyor ama 10eur ya gayet iyi denilebilecek hosteller bulmanız mümkün olacaktır. Ama bu konuda kendimi Valencia'ya emanet ettim ve hostel ayarlamadım. Zaten toplamda 12 saat duracaktım ve hostelde uyuyarak vakit kaybedemezdim. 




Otobüs istasyonundan sahile doğru ilerlemeye başladım. Aklımda herhangi bir McDonald's ya da Burger King'de sabahlamak olsa da sokaklarda ilerledikçe Valencia'nın güvenli bir şehir olduğunu gören ben bu fikirden vazgeçip sokaklarda, sahilde sabahlamayı daha faydalı buldum ve sonrasında bundan hiç pişman olmadım. Sahil biraz uzak mesafede olsa da bu durup gayet keyifli geçti. attığım check-in'i gören eski bir ev arkadaşım beni yalnız bırakmadı ve böylece Valencia gece hayatını da tatmış oldum. Gittiğimiz bir Beach Club'da saatlerce keyif dolu vakit geçiren ben Valencia plajında sabahladım. Şehir öylesine güvenli ki plajdaki bi şezlongda uyukaldım ve gün ağarırken gözlerimi açabildim. Güneşin doğuşunu izlemek özellikle Akdeniz'den yükselen güneşi izlemek oldukça keyifliydi.



Sabahın ilk ışıklarıyla arkadaşıma veda ettikten sonra gece karanlığında kaçırdığım ne varsa hepsini tek tek görerek tekrar yürümeye koyuldum. Sayabileceğim çok fazla mekan var ama bunlar genel itibari ile sadece isim olarak farklılar mesafe olarak neredeyse dip dibe denecek kadar yakınlar. Yani bir uçtan başladığınızda otobüs istasyonuna varana kadar görmeniz gereken her şeyi rahatlıkla görebileceksiz.




   Bir Akdeniz şehri olan Valencia'da gezilecek görülecek keşfedilecek yerleri sıralayacak olursam;

     1) Mercado Central
     2) Museu de Las Ciencies Principe Felipe
     3) Valencia Catedral
     4) Palau de les Arts Reina Sofia
     5) El Hemisrefic
     6) Playa de la Malvorrosa
     7) L'Agora
     8) Assut de l'Or Bridge

Valencia anlatmak ile bitmez. Anlatılacak O kadar çok şey var ki ne kadar anlatsam da orayı yaşamadan anlamak çok zor. Valencia için söyleyeceklerim bunlar ile sınırlı. Aklınıza takılan, bahsetmediğim merak ettiğiniz soru işaretlerini yorum yapabileceğiniz gibi bana 

Facebook: /redApple9331
Twitter: @SeniorMevlut
Instagram: @senior_mevlut
Whatsapp: +90 (545) 697 5728 
                                                Sosyal Medya yollarından da ulaşabilirsiniz...