8 Aralık 2018 Cumartesi

Kuş Bakışı

Gezdim. Binlerce km uzaklarda bir sonraki adımım nereye ya da neden olacak diye sormadan ve düşünmeden gezdim. Eğer zincirlerini kırmak, kendini aşmak istiyorsa insan, gezmeli. Yeni insanlar yeni tecrübeler yeni ilişkiler yeni bir ben. Bir adım öteye atlayarak ne kadar değişebilir ki hayatım diye düşünürdüm. Bunun cevabını bir adım öteye zıplamadan anlayamazmışım meğer.



İspanya'da bir otobüs


Nasıl Yaptım?

Hayal kurdum, çalıştım, çabaladım, hedef belirledim, gece gündüz demeden, diş tırnak artırarak.... gibi klişeler kurmayacağım. Çünkü bunların tamamı (Hayal kurdum, çalıştım, çabaladım, hedef belirledim, gece gündüz demeden, diş tırnak artırarak) yalan. Üniversite hazırlık eğitimi sonrası kendimi denemek için erasmus+ yazılı sınavına başvuru yaptım. Çok iyi denecek bir sonuç elde etmesem de barajı kendi bölümümde tek başıma göğüslemiş oldum. 4 ülke 21 kontenjan boş. Nereyi istersem oraya gideceğim. Avusturya olmaz almanca bilmiyorum, Çekya soğuk olur ne işim var, Bulgaristan da ne? İstanbul'a tatile mi geleceğim... diye bahaneler ile sanki ispanyolcam iyiymiş gibi İspanya'yı tercih ederek macera başlamış oldu. Sınav sonucunu öğrendiğimde tek amacım Kabul Mektubunu alıp orada bırakmaktı. O bile benim için yeterli bir zirveydi. Ama kabul mektubu gelene dek pasaport, sağlık sigortası... gibi masraflar elden çıkınca İspanya'ya gitmek zorunda kaldım. 




Park Güell-BARCELONA 2017

Sonrasında ders eşleştirmeler, pasaport, sigorta, kabul mektubu, vize randevusu falan derken birkaç ay sonra kendimi Ankara'da vize almış buluverdim. 

TAVSİYEM VAR..!

Erasmus+ başvuru yaptığın anda başlıyor insanın hayatında. 2 akademik dönem Erasmus+ yapacak biri için başvuru anından ülkeye dönene dek 15 ay sürüyor bu macera. En baştan sıralayacak olursam;

  • Öncelikle Erasmus+ başvurusu yapmadan kendinize bu dönem içinde sadece Erasmus için kullanacağınız bir E-mail adresi edinin. Çünkü o kadar çok yazışma ve hareketlilik yaşanıyor ki normal gündelik kullandığımız E-mail adresi ile bir karmaşaya bürünüyor olay. 
  • Aynı zamanda PC'de, taşınabilir usb aygıtta bir erasmus klasörü oluşturun. Ve bunların yedekleri bulut ortamında da bulunsun. 
  • Ders eşleştirme sırasında ders kodları, kredileri, eğitim dili, hangi fakültede olduğu konusunda derin derin araştırma yapın. 
  • Sigorta yaptırırken poliçede geçerlilik süresinin ve bedelin konsolosluğun istediği ile aynı olmasına özen gösterin. Axa sigorta tercihimdir bu yönde.
  • Vize randevusu için doğru konsolosluğa randevu alın. İkametgahınıza göre en yakın konsolosluk hangisi ise o konsolosluktan yapabilirsiniz. 
  • Vize için hesabınızda bulundurmanız gereken miktar (hibe hariç) 2 dönem birisi için 1500eur.
  • Konaklama rezervasyonu 16 gün yeterli olacaktır. Son 1 hafta içerisinde yapıldığına özen gösterin. Rezervasyon yapıp sonra iptal edebilirsiniz.
  • Uçuş rezervasyonu için yaptığınız rezervasyonu iptal edip farklı bir firmadan satın alabilirsiniz.
  • 180 günden fazla erasmus yapacak kişiler "Adli sicil kaydı ve Heyet raporu" tercümesi yaptırmak zorundalar. İstanbul konsolosluğu bu tercümeyi İspantolca, İngilizce ve Fransızca kabul ediyor. Fakat Ankara konsolosluğu sadece İspanyolca kabul ediyor.
  • Uzun dönem kalacaklar İspanya'ya giriş yaptıktan itibaren 30 gün içerisinde oturum izni almak zorundalar.
  • Konaklama konusunda idealista.com tavsiyemdir. Elektrik su internet vs... masraflar dahil uygun bir ev 200eur civarındadır. 
  • Verilen hibe yeterli oluyor mu diye sorular alıyorum. Alkol, sigara alışkanlığınız yoksa yeter. Kemer sıkarak hayatta kalabilirsiniz.
Söyleyeceklerim bu şekildedir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bana ulaşmak isterseniz;

E-mail: imevlid@gmail.com
facebook: /redApple9331
Instagram: @and_senior_mevlut
Twitter: @SeniorMevlut
Whatsapp: +90 (545) 697 5728

Son Erasmus yayınım.                                                                  09.12.2018

Barcelona Üniversitesi Denizcilik Fakültesi


Las Ramblas 2017




Platje de El Cabañal- VALENCİA 2017






Kadim dost